mosószer helyett kép

Mosószer helyett

Folytatom a környezettudatos lépéseim megosztását veletek. A mai napra a mosási és mosogatási szokásaimat, tapasztalataimat osztanám meg veletek.

Körülbelül 6 éve nem használok öblítőt, mosószert meg sem tudom mondani mióta nem.  A mosószernek több alternatívájával próbálkoztam, mire megtaláltam a számomra megfelelőket. Ugyanis van több, ami nekem bevált és ezeket szoktam néha váltogatni.

Ami elgondolkodtatott, hogy leváltsam a hagyományos por vagy folyékony mosószereket, az az volt, mikor rádöbbentem, feleslegesen vegyszerezem a ruháimat, amik felvételkor közvetlen a bőrömmel érintkeznek. Irodai munkahelyeim voltak, ebből adódóan nem szennyeződtek erősen a ruháim. Évek óta ami nekem bevált az az EcoEgg. Pár mondatban bemutatnám ezt a szuper terméket és amit tudni érdemes róla. A mosótojásban kétféle golyócskák találhatóak, feketék és fehérek. Ezek a golyók képesek a textil szálak közül eltávolítani a szennyeződéseket. A kétféle golyócskák együttes használatával érhető el a legjobb mosási eredmény. Az ionizált oxigénmolekulák megemelik a víz PH értékét, ami által lágyul a víz és így nem szükséges öblítőt sem használni, hogy  a ruhák puhák legyenek. Mosás után a ruhák illatmentesek, ruha illatúak. Régen ecetet és vizet kevertem össze illóolajjal, de már ezt is elhagytam. Használata igen egyszerű, csak bedobom a gépbe a ruhák közé és teszi a dolgát. Használható fehér és színes ruhákhoz, 70 mosásig kitartanak a golyócskák, után lehet tölteni.

A másik termék az a Biobubi folyékony mosószere, ami mellé nem szükséges öblítőt használni, nagyon finom, kellemes illat marad száradás után is. Természetes összetevőket tartalmaz. Rugalmas a házhozszállítás és az üres flakont visszaviszik, újratöltik. Így nem keletkezik hulladék. Ezzel a folyékony mosószerrel lehet a színes és fehér ruhákat is mosni.

A ruhák illatosítására egy régi módszert vezettem be. Emlékszem anyukám gyerekoromba a ruhák közé a polcokra szappant tett. Na én ezt most felnőtt fejjel újra bevezettem. Szilárd szappant használok tusoláshoz, egyszerre több szappant szoktam rendelni, így ami még várat magára az megy a szekrénybe, hogy addig is illatosítsa a ruháimat.

A mosogatásnál kézi mosogatószert használok, itt is a Biobubi termékét. Nincs mosogatógépem, a kézi mosogatószerekre sajnos nagyon érzékeny a kezem, iszonyatosan kiszárítják. A Biobubi kézi mosogatószere nálam nagyon bevált. Kíméletes a kezemmel és jól lehet vele mosogatni.

Nektek milyen alternatív mosószer vált be? Ti használtok még öblítőt? Ha igen, milyen környezetbarát megoldást találtatok rá?

Megosztás

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Shopping Cart