Barion Pixel
mosószer helyett kép

Mosószer helyett

Folytatom a környezettudatos lépéseim megosztását veletek. A mai napra a mosási és mosogatási szokásaimat, tapasztalataimat osztanám meg veletek.

Körülbelül 6 éve nem használok öblítőt, mosószert meg sem tudom mondani mióta nem.  A mosószernek több alternatívájával próbálkoztam, mire megtaláltam a számomra megfelelőket. Ugyanis van több, ami nekem bevált és ezeket szoktam néha váltogatni.

Ami elgondolkodtatott, hogy leváltsam a hagyományos por vagy folyékony mosószereket, az az volt, mikor rádöbbentem, feleslegesen vegyszerezem a ruháimat, amik felvételkor közvetlen a bőrömmel érintkeznek. Irodai munkahelyeim voltak, ebből adódóan nem szennyeződtek erősen a ruháim. Évek óta ami nekem bevált az az EcoEgg. Pár mondatban bemutatnám ezt a szuper terméket és amit tudni érdemes róla. A mosótojásban kétféle golyócskák találhatóak, feketék és fehérek. Ezek a golyók képesek a textil szálak közül eltávolítani a szennyeződéseket. A kétféle golyócskák együttes használatával érhető el a legjobb mosási eredmény. Az ionizált oxigénmolekulák megemelik a víz PH értékét, ami által lágyul a víz és így nem szükséges öblítőt sem használni, hogy  a ruhák puhák legyenek. Mosás után a ruhák illatmentesek, ruha illatúak. Régen ecetet és vizet kevertem össze illóolajjal, de már ezt is elhagytam. Használata igen egyszerű, csak bedobom a gépbe a ruhák közé és teszi a dolgát. Használható fehér és színes ruhákhoz, 70 mosásig kitartanak a golyócskák, után lehet tölteni.

A másik termék az a Biobubi folyékony mosószere, ami mellé nem szükséges öblítőt használni, nagyon finom, kellemes illat marad száradás után is. Természetes összetevőket tartalmaz. Rugalmas a házhozszállítás és az üres flakont visszaviszik, újratöltik. Így nem keletkezik hulladék. Ezzel a folyékony mosószerrel lehet a színes és fehér ruhákat is mosni.

A ruhák illatosítására egy régi módszert vezettem be. Emlékszem anyukám gyerekoromba a ruhák közé a polcokra szappant tett. Na én ezt most felnőtt fejjel újra bevezettem. Szilárd szappant használok tusoláshoz, egyszerre több szappant szoktam rendelni, így ami még várat magára az megy a szekrénybe, hogy addig is illatosítsa a ruháimat.

A mosogatásnál kézi mosogatószert használok, itt is a Biobubi termékét. Nincs mosogatógépem, a kézi mosogatószerekre sajnos nagyon érzékeny a kezem, iszonyatosan kiszárítják. A Biobubi kézi mosogatószere nálam nagyon bevált. Kíméletes a kezemmel és jól lehet vele mosogatni.

Nektek milyen alternatív mosószer vált be? Ti használtok még öblítőt? Ha igen, milyen környezetbarát megoldást találtatok rá?

Megosztás

Shopping Cart