Barion Pixel
víz kép

Víz

Sziasztok!

Az elmúlt napokban arra a döntésre jutottam, hogy megosztanám veletek, hogy én miben változtattam, hogy környezettudatosabban éljek. Hiszem, hogy minden ember képes tenni egy szebb és tisztább jövőért. Apró változtatásokkal nem is gondolnád, hogy mekkora lépést tehetsz ez ügyben.

Nem hiszem, hogy a hulladékgazdálkodásban az újrahasznosítás a megoldás. Szerintem haza se vidd a szemetet. Legalábbis én erre törekszem. A műanyagot sem lehet végtelenségig újrahasznosítani, mert egy idő után az szétporlik.

Vannak dolgok, viszont amikről nem tudok lemondani, de próbálom a környezetkímélő változatát megtalálni és azt alkalmazni.

Az egyik ilyen dolog nálam az ásványvíz fogyasztás. Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy egy olyan országban élhetünk ahol nincs vízhiány, gazdag vízforrásokban, mint gyógy- és ásványvízben is egyaránt. Én a ballonos víz mellett tettem le a voksom. Több érvem is van mellette:

1. nem kell cipelni a vizet a boltból

2. 5 ballontól házhoz szállítják

3. nem termelek vele szemetet, mert a ballont cserélik

4. több féle víz közül választhatok

+1 ha azt gondolnád, jajj de hát ehhez kell gépet is venni, akkor meg kell nyugtassalak. Lehet kapni hozzá kétféle adagolót. Az egyik módja, hogy egy pumpáló fejet teszel a ballonra és úgy nyered ki a ballonból a vizet. A másik a konyhapultra helyezett kis tartó állványra teszed a ballont, ehhez is van egy adagoló fej. 

Ti miben változtattatok? Vannak új, környezettudatos szokásaitok 2022-ben? Miben tervezitek a változtatást még?

Megosztás

Shopping Cart